25 maart 2023 Oud VVD raadslid/wethouder Cees Roem zingt de Matthäus Passion in Oostenrijk

In maart 2022, precies een jaar geleden, nam oud lokaal VVD politicus Cees Roem uit Bergen afscheid van de gemeenteraad. In zijn afscheidsinterview met het Bergens Nieuwsblad meldde hij journalist Ed Bausch nu eindelijk tijd voor zangles te hebben. Zo geschiedde!

Hij nam les bij zanglerares Maria Delver die een eigen zangpraktijk in Park Meerwijk heeft. Bij haar vertelde hij zijn wens om de Matthäus Passion van Bach uit 1727 op te voeren. Maria raakte enthousiast en heeft zich samen met Cees Roem met volle inzet op de partituur gestort. 
  
Na een jaar van zeer intensief oefenen was op 25 maart jl. het moment daar. In de RK Pfarrkirche in Ebensee (nabij Salzburg) stond de oud politicus en onze man uit Bergen als enige Nederlander in een zangkoor, met veelal koorleden uit Duitsland en Oostenrijk, zijn baspartij (chorus 1) te zingen.  
  
Cees Roem:"De Matthäus Passion gaat kort gezegd over het Paasverhaal, de kruisiging van Jezus, maar is heden ten dage actueler dan ooit. Het gaat namelijk in essentie over ons gedrag als mens jegens anderen en over je eigen handelen in situaties als individu". 
  
Op 2 april a.s. en op Witte Donderdag is er nog een optreden van een gelegenheidskoor dat onder meer de mini Matthäus Passion o.l.v. Maria Delver ten gehore brengt. Beide in de Ruïnekerk.